Yerinde Erkek Sağlık Testleri

Erkek sağlık testleri ile olası sağlık sorunlarınızı önceden belirleyip erken tanı ve tedavi şansına yerinde sahip olun.
Anasayfa > Yerinde Laboratuvar Hizmetleri > Yerinde Erkek Sağlık Testleri

Erkek sağlığı ile ilgili testler.

Özellikle iş hayatında stres yaşayan erkekler için kalp-damar hastalıkları, diyabet, metobolik sendrom, endokrin hastalıklar ve kanserler gibi hastalıklar önemli sağlık problemleri arasında yer almaktadır.

Bunların yanısıra erkeklerde prostat özellikle 40 yaş sonrası sorunlara neden olabilmektedir.

Kişinin belirti gösteren bir şikayeti olmasa bile yılda en az bir kere, gizlice oluşmaya başlayan hastalıklar, yapılan muayene ve tetkiklerin yaptırılması gerekmektedir.

HPV (Human Papilloma Virus) pek çok genital kanser ile ilişkili olup aşıyla önlenebilen bir hastalıktır. Erkeklerin en ufak siğil vb lezyonlarının HPV açısından taranması ve gereğinde tiplendirilmesi kanserlerin önlenmesini sağlar.

Nereden ulaşabilirim?

Online Sağlık Paketindeki hizmetlerden yararlanmak ve bilgi almak için; 0 (850) 490 02 00 numaralı Spektrum Çağrı Merkezi'ni arayabilir ya da Canlı Destek / Fiyat Sor butonu üzerinden Erkek Sağlık Testleri randevusu oluşturabilirsiniz.

Erkeklerde yaşlara göre istenecek tetkikler nelerdir?

20 yaş; Aile hekiminiz tarafından yıllık fizik muayeneniz yapılmalı, tansiyon ölçülmeli, boy/kilo kontrolleri yapılmalıdır. Testis kanseri için muayeneden geçmeli ve her ay kendi kendine testis muayenesi yapılmalıdır. Her 5 yılda bir kolesterol ölçümleri yapılmalıdır. Kişinin özelliklerine göre kalp hastalığı için EKG çekilebilir; diyabet, tiroid, karaciğer sorunları ve anemi için kan testleri yapılmalıdır. Risk faktörlerine göre doktorunuz deri kanseri, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, HIV ve alkol bağımlılığı için taramadan geçmenizi önerebilir.

30 yaş; Aile hekiminiz tarafından yıllık fizik muayeneniz yapılmalı, tansiyon ölçülmeli, boy/kilo kontrolleri yapılmalıdır. Testis kanseri için muayeneden geçmeli ve her ay kendi kendine testis muayenesi yapılmalıdır. Her 5 yılda bir kolesterol ölçümleri yapılmalıdır. Kişinin özelliklerine göre kalp hastalığı için EKG çekilmeli, diyabet, tiroid, karaciğer sorunları ve anemi için kan testleri yapılmalıdır.Risk faktörlerine göre doktorunuz deri kanseri, oral kanser, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, HIV ve alkol bağımlılığı için taramadan geçmenizi önerebilir. Görme alanı muayenesi, aile öyküsü ve risk faktörleri olanlarda, koroner arter hastalığı için tarama yapılmalıdır.

40 yaş; Aile hekiminiz tarafından yıllık fizik muayeneniz yapılmalı, tansiyon ölçülmeli, boy/kilo kontrolleri yapılmalıdır. Testis kanseri için muayeneden geçmeli her ay kendi kendine testis muayenesi yapılmalıdır. Her 5 yılda bir kolesterol ölçümleri yapılmalıdır. Kişinin özelliklerine göre kalp hastalığı için EKG çekilebilir; diyabet, tiroid, karaciğer sorunları ve anemi için kan testleri yapılabilir. Prostat kanseri taraması için PSA testi, 45 yaşından sonra 3 yılda bir diyabet için tarama yapılmalıdır. Risk faktörlerine göre doktorunuz deri kanseri, oral kanser, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, HIV ve alkol bağımlılığı için taramadan geçmenizi önerilmeli, görme alanı muayenesi yapılmalıdır. Aile öyküsü ve/veya risk faktörleri olanlarda; koroner arter hastalığı için tarama yapılmalıdır.

50 yaş; Aile hekiminiz tarafından yıllık fizik muayenesi, tansiyon ölçümü, boy/kilo kontrolü yapılmalıdır. Testis kanseri için muayeneden geçilmeli, her 5 yılda bir kolesterol ölçümleri, Tip II diyabet içinse yıllık tarama testi yapılmalıdır. Risk faktörlerine göre doktorunuz deri kanseri, oral kanser, akciğer kanseri, cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve alkol bağımlılığı için tarama testi önerebilir. Lipid metabolizma hastalıkları için tarama testi yapılmalıdır. Yıllık elektrokardiyogram çekilmelidir. Görme alanı ve işitme testleri ve Prostat kanseri için kanda PSA testi yapılmalıdır. 50 yaşında kolon kanseri için; gaitada gizli kan, sigmoidoskopi ya da kolonoskopi ile tarama yapılmalıdır. Aile öyküsü ve/veya risk faktörleri olanlarda; koroner arter hastalığı için tarama yapılmalıdır. Depresyon için tarama testi yapılmalıdır.

60 yaş; Aile hekiminiz tarafından yıllık fizik muayenesi, tansiyon ölçümü, boy/kilo kontrolleri, testis kanseri muayenesi yapılmalıdır. Prostat kanseri için kanda PSA ve lipid metabolizma hastalıkları için tarama testi yapılmalıdır. Yıllık elektrokardiyogram çekilmelidir. Koroner arter hastalığı, abdominal aort anevrizması, karotis arteri doppler incelemesi taraması için doktora danışılmalıdır. Görme alanı ve işitme testleri, kemik erimesi için tarama testi yapılmalıdır. Risk faktörlerine göre doktorunuz deri kanseri, oral kanser, akciğer kanseri, cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve alkol bağımlılığı için taramadan geçmenizi önerebilir. Kolon kanseri için; daha önceden yaptırmış olduğunuz test sonuçlarına göre; gaitada gizli kan, sigmoidoskopi ya da kolonoskopi ile tarama testi yapılmalıdır. Depresyon, Demans ve Alzheimer hastalığı için tarama yapılmalıdır.

70 yaş ve üstü; Aile hekiminiz tarafından yıllık fizik muayeneniz yapılmalı, tansiyon ölçülmeli, boy/kilo kontrolleri, testis kanseri için muayeneden geçmeli her ay kendi kendine testis muayenesi, prostat kanseri için kanda PSA ile, lipid metabolizma bozuklukları için tarama testi yapılmalıdır. Yıllık elektrokardiyogram çekilmelidir. Koroner arter hastalığı, abdominal aort anevrizması, karotis arteri doppler incelemesi taraması için doktora danışılmalıdır. Görme alanı ve işitme testleri, kemik erimesi için tarama testi yapılmalıdır. Kolon kanseri için; daha önceden yaptırmış olduğunuz test sonuçlarına göre, gaitada gizli kan, sigmoidoskopi ya da kolonoskopi ile ilgili taramaya 75 yaşına kadar devam edilmelidir. Tarama testi daha önceki test sonuçlarına ve risk faktörleri ile aile öyküsüne göre yapılır. 85 yaşından sonra ise tarama önerilmez. Risk faktörlerine göre doktorunuz deri kanseri, oral kanser, akciğer kanseri, cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve alkol bağımlılığı için taramadan geçmenizi önerebilir. Depresyon için, Demans ve Alzheimer hastalığı için tarama testi yapılmalıdır.